Force India heeft tijdens de Grand Prix zijn ware gezicht laten zien. Paul Di Resta had lang uitzicht op een podium, maar kon in de slotfase Romain Grosjean niet achter zich houden. Met de vierde plek evenaarde hij zijn beste resultaat ooit.

“Het was waarschijnlijk mijn beste race ooit”, vertelt Di Resta trots. “In de slotfase dacht ik nog wel even aan het podium. Grosjean was echter op nieuwere banden onderweg. Hij had nog twee setjes nieuwe medium banden en daar kon ik niet tegen op. De vierde plaats was dus het hoogst haalbare vandaag. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik het optimale uit de auto heb gehaald.”

Teamgenoot Adrian Sutil was wat ongelukkiger dan Di Resta. Hij had, net als een week eerder, een touche. Dit keer met Felipe Massa. Na een hele ronde langzaam met een lekke band te hebben gereden, kon de Duitser een goede klassering vergeten.

“Het is heel teleurstellend”, vertelt Sutil. “Er zat zoveel potentie in de auto, maar weer werd ik geraakt. Ik gaf Massa genoef ruimte. Hij ging echter van zijn lijn af en raakte me. Ik had direct een lekke band. Na mijn pitstop heb ik nog geprobeerd een punt te halen, maar de lekke band heeft me te veel tijd gekost.”