Voor het Force India-duo zat de dag er na enkel de eerste vrije training al op. Sergio Pérez crashte ’s ochtends hard, waarop het team uit voorzorg besloot beide auto’s in de middag aan de kant te houden.

Sergio Pérez bleef bij zijn koprol, veroorzaakt door een probleem met de rechterachterwielophanging, gelukkig ongedeerd. De crash maakte echter meteen een einde aan zijn dag en die van zijn teamgenoot, maar desondanks weet de Mexicaan enkele positieve puntjes aan te stippen.

“Het ging tot het moment van het ongeluk heel goed”, laat de nummer acht van de eerste vrije training weten. “We zijn wat betreft de balans van de auto de juiste weg ingeslagen. Helaas moesten na mijn crash voortijdig onze trainingsrondjes staken. Daardoor verloren we kostbare tijd, maar hopelijk kunnen we morgenvroeg iets van die achterstand inhalen. Ik denk dat we nog steeds een goed weekend kunnen hebben.”

Teamgenoot Nico Hülkenberg had geen noemswaardige problemen met zijn auto, maar ook zijn bolide werd dus uit veiligheidsoverwegingen aan de kant gehouden. Het maakt dat de Duitser het moeilijk vindt iets zinnigs te zeggen over zijn vrijdag.

“Het is moeilijk conclusies trekken als je zo weining tijd op de baan hebt doorgebracht. Voor mijn gevoel functioneerde de auto redelijk goed, hoewel mijn eerste run niet helemaal verschoond bleef van schoonheidsfoutjes. Mijn tweede run moest ik vervolgens afbreken vanwege de rode vlag. Het betekent dat we morgen wat meer te doen hebben, aangezien we nu met een tekort aan data zitten. Ik hoop in ieder geval dat het team het probleem aan de auto van Sergio weet te identificeren.”