Bij Force India wisten ze van tevoren al dat ze de snelheid in de kwalificatie niet echt zouden hebben, dus het team heeft haar auto’s afgesteld voor de race, waarvoor de uitgangspositie overigens alsnog prima is.

Nico Hülkenberg begint zondag namelijk als elfde, met teamgenoot Sergio Pérez op de startrij achter hem op de dertiende positie. “De elfde plek biedt ons een goede uitgangspositie, want we kunnen qua strategie nog alle kanten op”, haalt Hülkenberg aan.

De Duitser is verder niet ongelukkig met hoe het in de kwalificatie ging. “Want ondanks dat we bij voorbaat al wisten dat de strijd in de kwalificatie erg fel zou worden, eindigden we maar anderhalve tiende achter de toptien.”

Voor de race ziet het er al met al dus goed uit, meent The Hulk: “Ik heb vertrouwen in onze race pace, het is een circuit waarop je kan inhalen en dit is een race waarin van alles kan gebeuren”, weet hij.

Pérez
Voor Pérez liep de kwalificatie ‘stroever dan verwacht’, maar ook hij ziet zeker nog kansen. “Je kunt op deze baan zelf flink wat plekken goedmaken en ook nog verder opschuiven door te profiteren van pech van anderen, dus ik kijk er wel positief tegenaan.”

“Ik denk bovendien dat wij dit jaar al wel hebben laten zien dat je prestatie op zondag het belangrijkste is en ik ben er zeker van dat we morgen met de jongens voor ons kunnen vechten en punten kunnen pakken”, besluit de Mexicaan.