Force India koestert geen al te hoge verwachtingen voor haar thuisrace op het Buddh National Circuit in New Delhi. ‘Punten pakken wordt een hele opgave’.

“De races die we na de zomerstop hebben gehad, zijn qua punten niet heel goed voor ons geweest”, moet teambaas en eigenaar Vijay Mallya, wiens renstal in de vijf races sinds de hervatting slechts drie punten heeft gescoord, toegeven.

“Ondanks dat blijft de moraal in het team echter sterk en werkt iedereen eraan om onze vorm van eerder in het seizoen terug te krijgen”, benadrukt Mallya, die denkt dat zijn team ‘zodra het weer een goede balans weet te vinden voor de auto, ook weer punten zal scoren’.

Of dat in zijn en Force India’s thuisland al lukt, durft Mallya niet met zekerheid te zeggen. “Maar het is ons in de twee voorgaande edities van deze Grand Prix gelukt, dus we mikken nu weer gewoon op punten”, geeft hij aan.

Sutil en Di Resta
Volgens coureur Adrian Sutil is dat misschien een te ambitieuze doelstelling. “Het wordt een hele opgave om punten te scoren in India”, denkt hij. “We gaan het weekend uiteraard wel strijdbaar en vol goede moed in, maar we worstelen nu al een tijdje met de auto en dat heeft het tijdens de laatste races niet makkelijk gemaakt voor ons.”

“We maken echter wel vooruitgang met de auto”, haalt Sutil aan. “We hebben veel geleerd van de races in Zuid-Korea en Japan, dus hopelijk kunnen we nu een betere balans vinden zodat ik het vertrouwen in de auto terugkrijg”, zo probeert de Duitser positief te blijven.

Teamgenoot Paul di Resta rekent zich evenmin bij voorbaat rijk. “De toptien moet het doel zijn, gezien de vooruitgang die we in Japan met de auto hebben gemaakt, maar de vrijdag wordt cruciaal, want dit is een circuit waarop je een perfecte set-up en bijpassend ritme nodig hebt”, aldus de Schot.