De Force India maakt dit jaar een sterke indruk. Met een vijfde plaats bij de constructeurs staat het team zelfs boven het kwakkelende McLaren. Geen verrassing dus dat Paul Di Resta en Adrian Sutil met veel zelfvertrouwen afreizen naar de Britse Grand Prix.

“Het gaat wel lekker”, vertelt Di Resta tevreden over zijn resultaten dit jaar. De Brit finishte zes van de zeven races. “Ik ben heel erg blij met mijn laatste twee races. We hadden een goede strategie en ik kon ver naar voren komen, terwijl ik vrij achteraan startte. Die resultaten geven veel vertrouwen voor dit weekend.”

“Voor mij is Silverstone het hoogtepunt van het jaar”, vervolgt Di Resta. “Ik droomde er toen ik heel jong was al van om hier ooit in de Formule 1 te rijden. De sfeer is geweldig en de baan is fantastisch. Ik denk dat we hier een goed resultaat kunnen neerzetten. Het is belangrijk dat we er op alle dagen goed bijzitten. Voor deze race zet iedereen nog even een tandje bij om het beste uit de auto te halen.”

Sutil
Ook Adrian Sutil kan niet ontkennen dat het lekker gaat met het team. “De auto is heel competitief. We hebben wat problemen gekend, met de wielmoeren o.a., maar het gaat eigenlijk wel heel goed. Vooral de vijfde plaats in Monaco heeft me veel vertrouwen gegeven. Het laat zien dat er veel potentie in de auto zit.

De Duitser vertoeft de hele week in Engeland. “Het is altijd leuk om even met de mensen op de fabriek te praten. De mensen die niet meegaan naar de Grands Prix, zie je weinig. Met een race zo dichtbij is het toch gezellig om iedereen weer even te zien. Daarbij is het ook belangrijk om tijd met hen door te brengen.”