Met de vierde plek bij de constructeurs behaalde Force India in 2016 het beste resultaat uit haar bestaan. Die vierde plek vasthouden wordt echter niet makkelijk.

Maar niet makkelijk betekent nog niet onmogelijk en dus is het voor Force India – dat de laatste vijf jaar van de zevende naar de vierde plek is opgeklommen – ‘natuurlijk het doel verder naar voren te komen’.

Dat vertelt Force India’s chief operating officer Otmar Szafnauer althans aan Auto, Motor und Sport, al erkent hij ook dat Force India ‘dit keer ook realistisch moet zijn’.

“Ook in 2017 als vierde eindigen, zou al een hele prestatie zijn”, benadrukt hij namelijk. “We verliezen met het vertrek van Nico Hülkenberg immers een goede coureur en dan zijn er ook de reglementswijzigingen nog, waarbij grotere teams altijd in het voordeel zijn.”

“Daarnaast zijn er afgelopen seizoen een aantal grotere teams achter ons geëindigd, zoals McLaren, Williams en Renault. Het wordt dus niet makkelijk de vierde plek te verdedigen”, weet Szafnauer.

Vooralsnog ziet alles er echter goed uit wat betreft de ontwikkeling van de 2017-auto. “We liggen op schema”, vertelt Szafnauer, die aangeeft dat het doorontwikkelen van de bolide tijdens het seizoen – en in deze ontwikkelingsrace aanklampen bij de rijkere teams – ‘een grote uitdaging wordt’.

“We moeten simpelweg mee zien te komen in de ontwikkelingsrace. Het is geen geheim dat andere teams over meer middelen beschikken dan wij, maar wij moeten deze uitdaging zien te overwinnen.”