Beide Force India’s plaatsten zich voor het laatste deel van de kwalificatie, maar namen niet de moeite om daarin nog een tijd neer te zetten. Meer zat er volgens het team toch niet in.

“We kunnen tevreden zijn met ons resultaat vandaag”, zegt Adrian Sutil. “We hadden het gevoel dat we de toptien konden halen, maar dat meer dan negende en tiende er niet in zat. Dus toen we eenmaal Q3 hadden gehaald, leek het ons beter de banden te sparen.”

“Het voordeel van een verse set is het waard”, vervolgt de Duitser. “Deze race is erg belastend voor de banden en op deze manier hebben we meer opties voor onze strategie. Er is van alles mogelijk in de race, maar ons doel is duidelijk om eindelijk eens met beide auto’s in de punten te eindigen.”

Paul di Resta is blij dat hij zijn moeizame vrijdag achter zich heeft kunnen laten en morgen als tiende mag starten. “We wisten dat de auto hier goed presteerde en ik denk dat we het meeste uit de kwalificatie hebben gehaald. Daarom zijn we ook in de pits gebleven tijdens Q3. Zo hebben we vrije keuze voor onze banden.”

Net als Sutil mikt Di Resta op punten, maar hij is zich bewust van het gevaar. “We moeten de jongens achter ons in de gaten houden, want alle middenmoters hebben de laatste tijd sterk gepresteerd.”