Force India’s coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg zijn voorzichtig optimistisch over hun kansen, al moet het team de Pirelli-banden volgens het tweetal nog wel beter aan de praat zien te krijgen.

“Onze race pace ziet er goed uit, maar het wordt cruciaal dat we ons morgen goed kwalificeren, want inhalen is erg lastig op dit circuit”, haalt Pérez, net als veel van zijn collega’s voor hem, aan.

“Aangezien de beide compounds erg hard zijn, hebben we er nog wat moeite mee de banden aan de praat te krijgen, dus dit is iets waar we ons vanavond over moeten buigen. Als we er iets op kunnen bedenken, dan verwacht ik echter dat we morgen in de kwalificatie Q3 kunnen halen, hetgeen volgens mij ook ons doel moet zijn”, aldus Pérez, vandaag achtereenvolgens goed voor P9 en P16.

Hülkenberg
Teamgenoot Hülkenberg moest het in de vrijdagtrainingen met een twaalfde en elfde tijd doen. “Het was over het algemeen een positieve dag, ook al hebben we nog het één en ander te doen, aangezien er meer in de auto zit dan dit”, resumeert hij.

De Duitser houdt zich wat zijn kansen betreft op de vlakte, maar benadrukt dat het managen van de slijtage en vinden van een goede strategie in de race waarschijnlijk een hoofdrol gaat spelen: “Want de bandenslijtage is enorm hoog. Vorig jaar was deze race zelfs een vier-stopper, en ik denk dat het dit keer niet veel anders zal zijn.”