Nico Hülkenberg scoorde in Canada voor het eerst sinds de Australische Grand Prix punten. De Duitser verwacht in Oostenrijk opnieuw sterk voor de dag te kunnen komen. Sergio Pérez komt ook graag terug op het circuit waar hij zich vorig jaar goed liet zien.

Het zit Nico Hülkenberg bepaald niet tegen de laatste tijd. In Canada scoorde hij twee weken geleden voor de tweede keer dit seizoen punten, en afgelopen weekend voegde hij zich bij een illuster rijtje Le Mans-winnaars. Op de Red Bull Ring hoopt de Duitser die succesreeks voort te zetten: “In Canada voelde ik me heel goed in de auto. Alles viel toen op zijn plek. Ik denk dat we ook in Oostenrijk weer sterk kunnen zijn.”

Hülkenberg is na slechts een enkele kennismaking met het circuit in 2014 enthousiast over de omloop: “Ik reed er vorig jaar voor het eerst, maar ik vind het een hele leuke baan. Je kan er hele vloeiende lijnen rijden, maar tegelijkertijd is er een aantal bochten waar je je in kunt verslikken. Hoewel het op papier een eenvoudig baantje lijkt, is het in werkelijkheid een technisch erg uitdagend circuit”, aldus Hülkenberg, die hoopt dat met het uitblijven van een Duitse Grand Prix er extra veel Duitsers hem in het buurland aan komen moedigen.

Pérez
Sergio Pérez kijkt wat minder gelukkig terug op de Canadese Grand Prix, aangezien hij net buiten de punten viel. Daar staat echter tegenover dat hij buitengewoon positieve herinneringen koestert aan de Oostenrijkse Grand Prix. “Vorig jaar startte ik vanwege een gridpenalty slechts als achtste, maar reed ik een briljante race. Ik scoorde goed en reed en passant de snelste ronde van de race.”

“Ik kijk ontzettend uit naar zowel de race als de hele ambiance eromheen. De lay-out van het circuit is vrij simpel, maar juist omdat er zo weinig bochten zijn, zullen de verschillen onderling ook kleiner zijn. Elk foutje wordt daardoor twee keer zo hard afgestraft. De kwalificatie wordt dus extra interessant en vereist opperste concentratie.”

Mallya
Teambaas Vijay Mallya is ondertussen een trots man. De Indiër was in Le Mans aanwezig en zag hoe zijn pupil er samen met zijn teamcollega’s met de overwinning vandoor ging. “Wij zijn als team enorm trots op Nico”, aldus Mallya. “Hij heeft één van de grootste autosportspektakels ter wereld gewonnen. Hij heeft nog maar eens laten zien over welk buitengewoon talent hij beschikt en hopelijk kan hij wat van die winning mood vasthouden in Oostenrijk.”