Force India weet dat haar VJM08 nog niet bijster competitief is en de startplekken vijftien en zestien zijn dan ook zo’n beetje waar de formatie al op had gerekend.

Sergio Pérez wist zijn VJM08 daarbij uit Q1 en in Q2 te slepen, terwijl Nico Hülkenberg in Q1 bleef hangen op P16. “Het is teleurstellend om al na de eerste heat klaar te zijn”, erkent de Duitser, die de schuld echter ook deels bij zichzelf zoekt: “Ik maakte een foutje, waardoor ik tijd verloor. Ik was echter vol aan het pushen om het uiterste uit de auto te halen”, vertelt de coureur die Q2 op twee tienden niet haalde.

Voor de race van zondag moet Hülkenberg toegeven dat het niet makkelijk zal worden punten te scoren, al blijft dat het doel. Voor teamgenoot Pérez zal het aangezien hij maar één plekje verder vooraan staat eveneens niet makkelijk worden om punten te pakken, maar de Mexicaan vertelt dat hij in Q2 eigenlijk al met de race bezig was: “We hebben daarin maar één run gedaan, om banden te sparen en onze opties open te houden voor de race.”

“Ik denk dat dat morgen ook wel eens het verschil kan maken. Zeker als we de juiste strategie uitdokteren en in een lekker ritme komen, maken we een goede kans op punten”, stelt Pérez, die wat zijn kwalificatie betreft verder tevreden is: “Ik reed een aantal goede, foutloze rondjes in Q1, waardoor ik door mocht naar Q2. Volgens mij was P15 daarin sowieso het maximale, wat de reden is waarom we ons alsvast op de race hebben gericht.”