Het zit Force India nog altijd dwars dat het geen punten overhield aan de Grand Prix van Canada, terwijl de auto daar snel genoeg voor leek te zijn. In Valencia hoopt het team zijn ware potentieel te kunnen tonen.

“We hebben gemengde gevoelens overgehouden aan de Canadese Grand Prix”, zegt teambaas Vijay Mallya. “We zijn teleurgesteld in de uitkomst, maar het positieve is dat we een snelle auto hadden. Ondanks een goede start zijn we weggezakt tijdens de race en hebben we niet optimaal gepresteerd. We denken de oorzaak daarvan te hebben gevonden en opgelost.”

Mallya noemt de onvoorspelheid van de Formule 1 een goede zaak voor de sport, maar tevens een uitdaging voor zijn team. “We zijn het seizoen zelden beter begonnen wat betreft ons puntentotaal, maar onze directe rivalen doen het ook buitengewoon goed”, aldus Mallya. “Ons doel is de vijfde of zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Om dat te bereiken, moeten we dus nog beter presteren.”

Force India staat nu achtste. “De teams die de afgelopen jaren op vergelijkbaar niveau presteerden als ons, zoals Sauber en Williams, hebben dit jaar al podiumplaatsen behaald”, verklaart Mallya het verschil. “Onze tijd komt nog wel. Daar ben ik van overtuigd. Hopelijk vinden we in Valencia onze vorm terug, scoren we weer punten en laten we zien waartoe we in staat zijn.”