Force India staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap en dat wil het team graag zo houden. Daarvoor zal het in ieder geval McLaren voor moeten blijven.

Adjunct-directeur Bob Fernley van Force India acht dit weliswaar moeilijk, maar zeker niet onmogelijk: “Natuurlijk willen we daarvoor gaan, maar je moet ook realistisch blijven. McLaren is niet het eerste de beste team. Het is mooi dat we nu vijfde staan, maar kunnen we dat vasthouden? Het zal lastig worden. We hebben echter twee strijdlustige coureurs en we zullen er alles aan doen.”

“Het lukt ons vooralsnog niet om consequent twee auto’s in de punten te laten eindigen”, gaat Fernley verder. “Daar ligt dan ook onze zwakte en dat moeten we veranderen. In Bahrein versloegen we al twee Mercedessen, twee Ferrari’s, twee McLaren’s en een Red Bull. Maar we zijn er nog niet. We kunnen ze puur op snelheid nog niet bijhouden, al denk ik dat we momenteel het gevecht met Mercedes wel degelijk aankunnen.”

Ontwikkelingsstrijd

Bob Fernley is niet bang dat Force India het uiteindelijk tegen de topteams gaat afleggen wat betreft de ontwikkeling van de auto. “De voorbije jaren werden we gedurende het seizoen juist steeds sterker en ik denk dat het dit jaar niet anders zal zijn. De stappen die we maken zullen echter minder groot zijn, omdat we net als andere team het einde van de ontwikkeling naderen. Er zullen allicht nog kleine dingetjes worden uitgeprobeerd, maar ik denk niet dat er nog een team met een enorme update komt. Ook 2014 komt steeds dichterbij.”

Tot op heden komt het merendeel van de punten op naam van Paul di Resta te staan. Teamgenoot Adrian Sutil kende veel tegenslagen, maar hij kan op de steun van het team rekenen om het tij te doen keren. “We moeten ook Adrian Sutil in de gelegeheid stellen punten te scoren. Wellicht kan dat in Monaco al. We hebben hier nog nooit een slechte auto gehad”, besluit Fernley.