Force India wil in 2017 graag verder met Sergio Pérez, de Mexicaan die sinds 2014 voor het team rijdt en in drie jaar tijd al drie podiumplekken scoorde voor de renstal.

Voormalig Sauber- en McLaren-coureur Pérez kwam in 2014 naar Force India. In 44 Grands Prix voor Force India scoorde Pérez drie podiumplekken en 161 punten.

De prestaties van Pérez hebben ervoor gezorgd dat hij als mogelijke vervanger van Kimi Räikkönen bij Ferrari wordt genoemd, maar als het aan Force India’s adjunct-teambaas Robert Fernley ligt, blijft hij bij het team uit Silverstone.

Formula One World Championship 2016, Round 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Sunday 12 June 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1.

Met één podiumplek en 24 punten uit zeven races in 2016, heeft Pérez dit jaar reden tot lachen.

“Het is een compliment voor Sergio en zijn goede prestaties dat er interesse voor hem is, maar ik ben er vrij zeker van dat we in 2017 hetzelfde duo hebben”, zegt Fernley ‘zonder op contractuele details in te gaan’ tegen Autosport.

Fernley zinspeelt er zelfs op dat er meerdere teams interesse in Pérez hebben, maar volgens de Engelsman zou het goed voor Force India zijn een vierde jaar met het duo bestaande uit Sergio Pérez en Nico Hülkenberg verder te gaan.

Hülkenberg, Pérez’ teamgenoot, ligt sowieso al vast voor 2017. “Dat we al een paar jaar dezelfde coureurs hebben, heeft ons enorm geholpen. En met oog op de nieuwe auto’s voor 2017, zal dat ook zeker zo zijn.”

Deal
Fernley ziet hoe dan ook geen reden voor Force India om van coureurs te wisselen. “We hebben twee toprijders die goed met elkaar en het team samenwerken, dus waarom zouden we iets veranderen?”

Tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport liet Fernley’s Force India-collega Otmar Szafnauer zich eerder al ontvallen dat het team Pérez niet zomaar naar Ferrari zal laten vertrekken als de Scuderia aanklopt.

“Sergio is van ons. Als Ferrari hem wil, moeten ze daar diep voor in de buidel tasten”, zo zinspeelde Szafnauer erop dat er toch iets van een doorlopende deal tussen Force India en Pérez – of zijn sponsoren – lijkt te bestaan.