*

Force India wil Pérez en Ocon absoluut houden

Daan de Geus

Daan de Geus

6 september 2017 11:06

Force India wil Pérez en Ocon absoluut houden
Sutton Images

Force India wil Sergio Pérez en Esteban Ocon absoluut niet zien vertrekken. De renstal uit Silverstone doet er naar eigen zeggen alles aan om het duo te behouden.

“We doen alles in onze macht om ervoor te zorgen dat we met dezelfde line-up verder kunnen”, vertelt adjunct-teambaas Robert Fernley aan Motorsport.com.

“We zitten immers, net als de drie topteams, in de gelukkige situatie dat we over twee super getalenteerde coureurs beschikken, wat ook precies is wat we nodig hebben om in 2018 wederom voor de vierde plek in het WK – of hopelijk zelfs beter – te strijden”, verklaart het Force India-kopstuk.

“Zo’n getalenteerde coureur verliezen, is dus wel het laatste wat we willen”, benadrukt Fernley, die weet dat de jonge Fransman Ocon door andere teams wordt begeerd, terwijl het contract van de Mexicaan Pérez eind dit seizoen afloopt.

“Coureurs zonder contract hebben altijd alternatieven, maar ik geloof dat Sergio hier happy is”, zegt Fernley over de situatie met Pérez, voor wie Force India in zijn optiek ook sportief de beste optie is: “Ik denk dat wij hem het meest competitieve zitje kunnen voorhouden.”

Ocon zit ondertussen halverwege het eerste jaar van een drie jaar lopende overeenkomst, waarbij Fernley aangeeft dat de Fransman voor de eerste twee daarvan – dus tot en met 2018 – “absoluut vastligt” bij Force India.

“De contractuele situatie is dus duidelijk en ik denk ook niet dat Esteban op het moment het idee of de wens heeft om naar een ander team te gaan.”

Ocon en Pérez vormen een zeer competitief duo, maar het is ook al een paar keer misgegaan tussen de twee.

Wat niet vergeten mag worden, benadrukt Fernley, is dat Force India Ocons potentieel al snel op waarde schatte en de kans pakte hem te contracteren terwijl andere teams (“waaronder Renault”) dat vorig jaar hebben nagelaten.

Dat er interesse is, onder meer van Renault, voor de coureur die officieel ook nog altijd een Mercedes-protegé is, vindt Fernley verder niet vreemd. “Natuurlijk. Er is toch ook interesse voor Max Verstappen? En de reden is simpel: het zijn twee extreem getalenteerde coureurs.”

Ocon heeft dat onderstreept door dit seizoen in twaalf van de dertien races te scoren. Pérez scoorde tien keer, maar staat wel op meer punten, met een score van 58 om 55. Met het teamtotaal op 113 punten staat Force India ruim op de vierde plek bij de constructeurs.