Force India deed in België en Italië goede zaken door achtereenvolgens tien en veertien punten te scoren en hoopt in Singapore zo door te gaan, ook al wordt daar op een totaal ander circuit geracet.

“Na onze goede resultaten op het snelle Spa-Francorchamps en Monza in België en Italië, weten we dat we over het potentieel beschikken om met beide auto’s bij de eerste tien te zitten, ook al wacht ons op het bochtige stratencircuit in Singapore een nieuwe uitdaging”, weet teambaas Vijay Mallya, die er echter op vertrouwt dat de VJM08 ook in Singapore competitief zal zijn dankzij ‘het kleine update-pakket’ dat zijn team brengt.

Sergio Pérez, die als vijfde finishte op Spa en als zesde in Monza, sluit zich volledig bij de lezing van Mallya aan. “Ik denk dat we het in Singapore net zo goed kunnen doen als in de twee voorgaande races”, verklaart de Mexicaan, die het er zoals hijzelf benadrukt doorgaans ook goed doet: “Ik ben dol op het Marina Bay Street Circuit en heb er elke keer dat ik er heb geracet punten gepakt.”

“Stratencircuits passen ook goed bij mijn rijstijl, want je moet er een balans vinden tussen agressie en precisie. Nadat ik in Spa een doorbraak maakte, voel ik me bovendien helemaal op mijn gemak met de B-spec van de VJM08 en heb ik het vertrouwen dat nodig is om er het maximale uit te halen. Het ziet er dus goed uit voor de rest van het seizoen”, besluit Pérez, wiens teamgenoot – Nico Hülkenberg – eveneens op ‘een goede puntenklassering’ mikt.

Force India streeft er overigens naar vijfde te worden bij de constructeurs en is momenteel ook als vijfde geklasseerd, met dertien punten meer dan nummer zes Lotus. Teambaas Vijay Mallya verwacht echter dat de strijd om P5 ’tot en met de laatste race zal duren’, dus hij weet dat Force India niet mag verslappen en om te beginnen een goed weekend moet hebben in Singapore.