Force India is Williams inmiddels gepasseerd in de strijd om de vierde plek bij de constructeurs. Reden voor vreugde, maar ook alertheid, bij het eerste team.

Williams heeft in vijf van de laatste acht races minder punten gescoord dan Force India, met de race van afgelopen zondag op Spa als pijnlijk voorbeeld voor Williams: Force India eindigde met twee auto’s bij de eerste vijf, de Williams-rijders waren achtste en tiende.

Met nog acht races te gaan, hangt de vlag nog niet uit bij Force India, maar het mag wel even gevierd worden, vindt adjunct-teambaas Robert Fernley: “We mogen trots zijn op dit voor het team geweldige resultaat. Het was een fantastisch weekend en we reden een sterke race.”

“We mogen zelfs een beetje teleurgesteld zijn, want zonder de safety car en rode vlag had Nico Hülkenberg wel eens op het podium kunnen staan.” Hülkenberg werd uiteindelijk vierde, één plekje voor teamgenoot Sergio Pérez. “Alsnog een uitslag om tevreden mee te zijn”, meent Fernley.

“We zijn nu vierde, maar mogen ons nog niet rijk rekenen”, benadrukt Force India’s adjunct-teambaas. “Het seizoen is nog lang en de strijd in de middenmoot wordt feller en feller. We moeten dus hard blijven werken en hopelijk kunnen we dit jaar dan nog meer mooie resultaten behalen.”

Pérez, die het klimmen naar de vierde plek in het WK ‘fantastisch’ noemt, beklemtoont dat ook. Hülkenberg verterlt aan F1i.com een ‘lang en spannend gevecht’ te verwachten met Williams. “We moeten ons huiswerk dus blijven doen, maar hebben een goede auto en zijn er klaar voor!”