Aangezien de fabriek van Force India in Silverstone staat, is het niet verrassend dat het team de komende race als een thuiswedstrijd ziet en aldus goed wil scoren.

Voor Force India is de Grand Prix van Groot-Brittannië de wedstrijd die het meest in de buurt komt van een thuisrace. De fabriek ligt om de hoek van het circuit en de renstal reed jarenlang onder de Britse vlag. Bovendien is het meeste personeel van de Indiase formatie nog altijd Engels.

Coureur Adrian Sutil laat weten dat hij in ieder geval op de hoogte is van het feit dat de race in Silverstone voor het team een bijzonder tintje heeft. "Veel van onze medewerkers komen naar de baan om de race te bekijken. Het zou mooi zijn om ze op onze thuisbodem een mooi resultaat te schenken als dank voor al hun harde werk."

Teambaas Vijay Mallya rekent ook op succes. "We willen het goed doen in onze thuisrace, want iedereen uit het hele team geniet van het weekend en leeft mee met wat er op de baan gebeurd. Het is onze hoop met beide auto's in de punten te eindigen."

Vitantonio Liuzzi is eveneens zelfverzekerd. "We richten ons gewoon weer op de top tien. Ik denk dat we hier net zo goed kunnen zijn als in Valencia, maar hopelijk hebben we nu geen problemen in de kwalificatie."