Na een indrukwekkende seizoensstart lijkt Force India in Spanje een stapje terug te hebben gedaan, maar het team uit Silverstone maakt zich geen zorgen om haar startplaatsen net buiten de toptien.

Met Nico Hülkenberg op de elfde startplaats en Sergio Pérez op de twaalfde ziet Force India zeker kansen voor de race van zondag, hetgeen ook komt omdat het denkt dat haar race pace goed is en het door het missen van Q2 bovendien extra setjes banden over heeft.

“De elfde plek is prima om de race van te beginnen en in vergelijking tot de toptien, hebben wij een setje banden over. Aangezien we qua snelheid tijdens lange runs echter niet onderdoen voor de meeste teams uit de toptien en het managen van de bandenslijtage waarschijnlijk een hoofdrol gaat spelen, denk ik dat punten binnen bereik zijn”, zo laat Hülkenberg optekenen.

“We kunnen morgen denk ik wel wat plekjes goedmaken”, vult Pérez aan. “Onze race pace is namelijk veelbelovend, terwijl de strategie door het gebrek aan inhaalmogelijkheden waarschijnlijk een zeer belangrijke factor wordt”, zo kaart Pérez een vlak aan waarop Force India volgens teambaas Vijay Mallya absoluut geen fouten mag maken ‘aangezien een goede strategie veel winst kan opleveren in de race’.