Net als in Silverstone lijkt Force India er ook op de Nürburging qua pure snelheid redelijk goed bij te zitten. Met tijden net binnen en net buiten de toptien zijn de coureurs in ieder geval content.

Sutil – achtste en tiende – deelt mede dat hij en zijn monteurs veel verschillende zaken hebben kunnen uitproberen: “Tijdens beide sessies had ik wat last van onderstuur, dus we hebben daar uiteraard hard aan gewerkt, terwijl we daarnaast ook nog met wat andere dingen hebben gespeeld die betrekking hebben op de afstelling. Volgens mij zijn we daar sneller door geworden.”

Sutils teamgenoot Paul di Resta moest zijn auto in de ochtentraining afstaan aan testrijder Nico Hülkenberg, voor wie het vandaag zijn eerste keer met een Formule 1-auto op de Nürburgring was.

“Het was leuk om hier te rijden”, luidt zijn commentaar. “Ik heb het naar mijn zin gehad op ‘de Ring’ en met uitzondering van wat KERS-problemen heb ik veel nuttig werk kunnen doen aangaande de banden en de vloer van de auto, aangezien Adrian een nieuwe variant daarvan uitprobeerde en ik ter vergelijking nog met de oude vloer rondreed.”

In de middag was het vervolgens weer Di Resta’s beurt om de VJM04 de Nürburgring rond te sturen. Ook voor hem was het de eerste keer op de Grand Prix Strecke van het Duitse circuit, aangezien hij in de DTM alleen maar op de ingekorte versie heeft gereden.

“Een deel van mijn dag stond dan ook in het teken van het leren kennen van de baan”, vertelt Di Resta. “De auto voelde gelukkig gelijk vanaf het begin goed aan, met name in de snelle bochten. Ik denk dat we vandaag een goede basis hebben gelegd voor de rest van het weekend”, besluit de Schot.