Mitch Evans heeft de titelstrijd bij de Formule E nog een laatste impuls gegeven. De Australiër won vanochtend overtuigend de eerste race van de E-Prix van Seoel en bracht daarmee zijn achterstand op Stoffel Vandoorne terug naar 21 punten.

Evans pakte de spreekwoordelijke koe meteen bij de horens. Op de natte baan, slingerend door het Olympische dorp in Seoel veroverde de van de derde plek gestartte Australiër in ronde 1 meteen de leiding. De race wordt vervolgens stilgelegd na een massale crash in het middenveld waarbij uiteindelijk een achttal coureurs zich vergist in de glibberige omstandigheden.

Norman Nato is de eerste die de bandenstapels inglijdt gevolgd door Sebastian Buemi. Nyck de Vries boort zijn Mercedes vervolgens onder Buemi’s auto waarna ook André Lotterer, Nick Cassidy, Oliver Turvey, Alexander Sims, Oliver Askew en Dan Ticktum volgen. De race wordt uiteindelijk na een half uur weer hervat, inclusief Nato, Cassidy en Sims.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Formule E-preview: Seizoenfinale in Seoel, titel lijkt Vandoorne niet meer te kunnen ontglippen

Daarin controleert Evans de wedstrijd vanaf kop, de Jaguar-coureur slaat na de herstart meteen een gaatje naar polesitter Oliver Rowland en Lucas Di Grassi achter hem en rijdt onbedreigd naar zijn vierde winst van het seizoen. Stoffel Vandoorne die de race hervatte vanaf P7 klimt uiteindelijk op naar de vijfde plek, de opdracht voor de Mercedes EQ-coureur is morgen simpel: voor Evans eindigen. Nederlander Robin Frijns sluit een degelijke inhaalrace af met plek acht.

De derde kampioenskandidaat Eduardo Mortara is definitief uit de strijd om de titel als hij in de slotfase met een lekke band moet opgeven. Kandidaat nummer vier Jean-Eric Vergne eindigt vanochtend op plek zes en is nu ook niet meer in de race voor het kampioenschap.

Met deze uitslag wordt de Formule E dus morgenochtend Nederlandse tijd beslist. De heren coureurs werken eerst vanaf vier uur de kwalificatie af, om 09.00 is de start van de laatste race van het seizoen.

Zondag 14 augustus
Starttijd (NL)EindtijdDuurSessie
02:30 uur03:00 uur00:30Vrije Training 3
04:40 uur04:52 uur00:12Kwalificatiegroep A
04:57 uur05:09 uur00:12Kwalificatiegroep B
05:17 uur05:32 uur00:15Kwartfinale
05:36 uur05:46 uur00:10Halve finale
05:50 uur05:55 uur00:05Finale
09:00 uur  Race (45 minuten + 1 ronde)