Over een mogelijke Formule 1-instap van Volkswagen of één van haar merken doen eigenlijk altijd wel geruchten de ronde, maar voor dochteronderneming Porsche is de Formule 1 in ieder geval ‘geen thema’.

Dat stelt Porsche-kopstuk Wolfgang Hatz in niet mis te verstane woorden in gesprek met Auto, Motor und Sport: “De Formule 1 is voor ons geen thema en zal dat ook niet worden”, zegt Porsche’s chef research and development, die tevens lid van de bestuursraad van de sportautofabrikant is.

Voor Porsche, dat sinds 2014 weer een fabrieksprogramma in de endurance-racerij heeft, is deelname aan het World Endurance Championship volgens Hatz veel interessanter: “Daar zijn meer andere fabrikanten om mee te strijden en leren we meer waar we voor onze straatauto’s iets aan hebben.”

Bij Porsche wordt sowieso volledig op endurance-succes ingezet, want na het winnen van de WEC-finale in Brazilië is het er zeker van op de goede weg te zijn. Porsche gaat in 2015 ook een derde LMP1-bolide inzetten en heeft Formule 1-coureur Nico Hülkenberg gestrikt voor de 24 Uur van Le Mans.

Voor Porsche zou deelname in de Formule 1 vanwege het recente opzetten van haar WEC-programma sowieso niet heel logisch zijn. De Volkswagen Groep heeft overigens ook nog fabrieksprogramma’s met Audi in het WEC en de DTM en doet onder de Volkswagen-naam mee in het WRC.