*

Formule 1 nr. 12 is uit!

Redactie

Redactie

4 augustus 2011 09:00

Formule 1 nr. 12 is uit!
Formule1

In het nieuwe nummer van Formule 1 lees je alles over de zinderende Grands Prix van Duitsland en Hongarije. Verder een openhartig gesprek met Williams-topman Adam Parr en uitgebreide aandacht voor de aankomende Grand Prix van België en Michael Schumacher. Plus de beste foto’s, nieuws, achtergronden en nog veel meer.

 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf
Vorig jaar droeg Frank Williams de leiding van zijn renstal over aan Adam Parr, tot dat moment CEO van het team. Sindsdien zet Parr zich gepassioneerd in om van Williams weer een winnaar te maken, al lukt dat nog niet erg best. Wij zochten hem in Duitsland op voor een openhartig gesprek. “We hebben veel verkeerde beslissingen genomen.”

Gouden jubileum
Op het circuit waar hij zijn eerste Grand Prix won en in precies de tweehonderdste race van zijn Formule 1-carrière, wint Jenson Button. Opnieuw in de regen, net als toen. “Maar als het droog was geweest, had ik hier ook gewonnen. Ik was gewoon de beste vandaag.”

Duitsland koestert zijn kampioenen
Halverwege zijn driejarenplan bij Mercedes, overvleugeld door zijn teamgenoot, in de schaduw van een nieuwe Duitse wereldkampioen, kwakkelt Michael Schumacher van race naar race. Van opgeven wil hij echter niets weten. Op de Nürburgring onderzochten we of Schumachers thuispubliek de man wiens naam ooit synoniem was voor succes heeft ingeruild voor een nieuwe held.

Britse bokser domineert de Ring
Sebastian Vettel wilde vooral genieten van de sfeer tijdens zijn thuisrace. Toch had hij er waarschijnlijk meer plezier aan beleefd als hij op het podium was geëindigd. De Duitser maakte echter zeldzame fouten, terwijl Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Mark Webber geen steken lieten vallen. Hamilton bekroonde een opmerkelijke wederopstanding van McLaren met de zege.

Nooit meer naar huis!
Duizenden fans bevolkten de tribunes op de Nürburgring. Te voet, op de fiets, met de bus, de trein of met de auto stroomden ze toe om hun helden in actie te zien. Ik sloot me aan bij een groep fans die vanuit Nederland met de bus naar Duitsland trok. Eén ding werd al snel duidelijk: de fans op de tribune laten op weergaloze wijze zien hoe geweldig de Formule 1 is. Dat doen ze als één man, maar allemaal op hun eigen manier.

 

Lees meer over

Magazine