Met een vijfde (Hongarije) en derde plek (Duitsland) sloot Max Verstappen een hectische week voor Formule 1’s traditionele zomerstop in gepaste stijl af. In het komende nummer van Formule 1, vanaf donderdag in de winkel of in de brievenbus, is uiteraard veel ruimte gereserveerd voor zijn verrichtingen. Volgens Verstappen belooft de vorm van Red Bull veel voor de tweede seizoenshelft, die eind augustus in België begint.

Voor Fernando Alonso valt er ook dit jaar tot dusverre weinig te lachen. Maar de Spaanse troef van McLaren beschouwt zichzelf, zo zegt hij in een exclusief vraaggesprek met Formule 1, nog steeds als één van de beste coureurs van de grid. “Ik presteer beter dan ooit.” Alonso piekert er voorlopig dan ook niet over te stoppen. “Ik heb nog altijd het gevoel dat ik het racen zal missen.”

Zoals gebruikelijk maakt Formule 1 halverwege het seizoen de tussenbalans op. Wie blonk er uit, wie viel tegen? Ziggo’s analist Robert Doornbos deelt dit jaar de cijfers uit. Welke coureur de meeste indruk op hem heeft gemaakt? Vanaf donderdag kunt u het zelf lezen in de nieuwste uitgave van Formule 1. Zoals altijd boordevol nieuws, verslagen, achtergrond en analyse. Onmisbaar voor de kenner, liefhebber en fan.