Formule 1 nr. 17 is uit!

Het is alweer twintig jaar geleden dat Ayrton Senna, en Brazilië, voor het laatst de wereldtitel won. Nummer 17 van Formule 1 staat in het teken van de man die nog altijd wereldwijd wordt bewonderd. En natuurlijk volop aandacht voor de allereerste Grand Prix in India. 

India inspireert Vettel
Zijn toeristische uitstapje naar de Taj Mahal was voor Sebastian Vettel indrukwekkender dan zijn optreden op het gloednieuwe Buddh International Circuit, toch genoot hij met volle teugen van de ervaringen en uitdagingen die de aanwinst op de Formule 1-kalender te bieden had.

‘Het is niet eerlijk om mij met Ayrton te vergelijken’
Bruno Senna vindt het helemaal niet erg dat zijn legendarische oom Ayrton telkens ter sprake komt, hij stelt het alleen niet prijs als mensen vergelijkingen maken. “Ik heb mijn eigen persoonlijkheid en kwaliteiten”, aldus de Braziliaan. 

Groter dan het leven
Boeken, films, cd’s, kalenders, T-shirts, knuffels: als het betrekking heeft op Ayrton Senna is het allemaal al eens gedaan. Toch vond een groepje filmmakers uit Engeland dat er iets ontbrak. Geen eerbetoon, maar een film om de essentie van de coureur weer te geven. Het wereldwijde succes bewijst hun gelijk.  

Het verdriet van Brazilië
Aan succesvolle Formule 1-coureurs heeft het Brazilië nooit onbtroken. Toch was er maar één man voor wie het hart van de racegekke Brazilianen sneller ging kloppen. Voor hen was Ayrton Senna niet zomaar een coureur. Hij was een heilige.