In Amerika en Brazilië is Sebastian Vettel opnieuw nagenoeg onaantastbaar. Zijn zegereeks gaat maar door, terwijl Mark Webber afscheid neemt van de sport. Voor Heikki Kovalainen is zijn invalbeurt bij Lotus geen onverdeeld succes, terwijl Giedo van der Garde met een goed gevoel terugkijkt op zijn debuutjaar in de Formule 1. Tom Coronel leeft zich ondertussen nog eens uit in Macau. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met verder natuurlijk weer volop nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

The Lone Star
Zijn achtste poleposition van het seizoen en zijn achtste overwinning op rij. Voor Sebastian Vettel is de Grand Prix van Amerika net als een ritje in de achtbaan: alles loopt op rolletjes. Ook in Austin is de wereldkampioen weer ‘the lone star’, zoals het motto van de staat Texas toepasselijk luidt.

Alles draait om de nummer twee
In Brazilië zien we verschillende fenomenen voor het laatst in de Formule 1. Mark Webber neemt afscheid, Felipe Massa verlaat Ferrari en ook het tijdperk van de V8-motoren is voorbij. Maar aan de zegereeks van Sebastian Vettel komt maar geen einde.

Bye, mate
Brazilië was de laatste Formule 1-race van Mark Webber. Na 215 Grands Prix houdt hij het voor gezien. We spraken nog één keer uitgebreid met hem. De Australiër gaat de Formule 1 missen, en de Formule 1 hém.

‘Het jaar is voorbijgevlogen’
Het was een seizoen met pieken en dalen, maar de algehele lijn was opwaarts. Giedo van der Garde is dan ook trots op zijn debuutjaar in de Formule 1. “Het was echt een jongensdroom die in vervulling is gegaan.”

‘Ik dacht dat ik er klaar voor was maar ik heb het onderschat’
Het is nooit een gemakkelijke opgave om laat in het seizoen in een onbekende auto te springen en dan direct te presteren. Zeker niet als je een voormalig wereldkampioen moet vervangen bij een team dat nog volop strijdt voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Heikki Kovalainen kon Lotus geen punten bezorgen.

Melancholie in Macau
Macau is traditioneel de laatste race van het WTCC-seizoen. Voor Tom Coronel altijd een bijzondere race. Dit keer helemaal: het zou wel eens zijn allerlaatste kunnen zijn.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/