*

Formule 1 nr. 2014-6 is uit!

Redactie

Redactie

15 mei 2014 12:00

Formule 1 nr. 2014-6 is uit!
Formule1

Mercedes domineert de Formule 1 nog altijd, maar ook Red Bull laat van zich horen. Sebastian Vettel reed een indrukwekkende inhaalrace in Spanje, maar moest toch weer zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden. Lees er alles over in nummer 6 van Formule 1, met nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s.

De lachende derde
Het is die lach van oor tot oor, met een glinstering in de ogen, die je voor de gek houdt. Nice guys finish last, luidt een Engels gezegde. Geen wonder dus dat Daniel Ricciardo sinds zijn overstap naar Red Bull vriend en vijand heeft verbaasd. Hij is snel, aanvallend en het mooiste van alles: hij rijdt viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel om de oren.

Comeback-kid
Het zit Sebastian Vettel de laatste weken niet mee. Ook in Spanje lijkt de regerend wereldkampioen met lege handen achter te blijven, maar juist hier laat Vettel zien dat hij aan zijn vier wereldtitels wel degelijk iets heeft overgehouden: doorzettingsvermogen.

Op hoop van zege
Er wordt alleen in superlatieven over hem gesproken, wat hier en daar tot afgunst leidt. Hij zit in zijn leerjaar en mag fouten maken, maar alsjeblieft geen domme. En een keertje winnen zou mooi zijn. Hij is pas zestien, heeft net zijn vuurdoop in de autosport achter de rug en geldt nu al als het grootste talent dat er rondloopt. Zijn naam: Max Verstappen.

Op weg naar Le Mans
Op 14 juni start Porsche in de 24 uur van Le Mans en zo keert een mythische winnaar terug in een mythische race. Ook Mark Webber maakt zijn terugkeer, hoewel hij slechte herinneringen bewaart aan zijn eerdere avonturen op het Circuit de la Sarthe. Hoe verliep de generale repetitie op Spa-Francorchamps?

Het goede voorbeeld
Voor Max Verstappen is het nog wat vroeg om aan de Formule 1 te denken, maar dat het snel kan gaan bewees zijn vader in 1993. Na ervaring te hebben opgedaan in de Nieuw-Zeelandse Formule Atlantic, zette Jos Verstappen als debutant het Duits Formule 3-kampioenschap naar zijn hand. Ook won hij de Marlboro Masters. We blikken terug op het Formule 3-seizoen van Jos Verstappen.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/

Lees meer over

Magazine

Gerelateerd