Met een felbevochten zege in Amerika verzekert Lewis Hamilton zich van zijn derde wereldtitel. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met zijn idool Ayrton Senna. In Mexico mag Nico Rosberg laten zien dat hij het winnen nog niet is verleerd. Max Verstappen blijft ondertussen indruk maken met een fabuleuze vierde plaats in Austin. Daarnaast spraken we met een heel andere Max, voormalig FIA-president Mosley vertelt alles over onder meer veiligheid en zijn ongebruikelijke jeugd. Lees het snel in Formule 1, met nog veel meer nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

‘Ik schaam me niet voor wie ik ben’

In een seizoen waar er bijkans meer aandacht uitging naar zijn liefdesleven, haarkleur en tattoos dan naar zijn prestaties op de baan, werd Lewis Hamilton opnieuw wereldkampioen. Niet zo verrassend, vindt hij zelf. “Juist omdat ik nu mezelf ben, race ik beter dan ooit.”

Amerikaanse droom

Max Verstappen evenaart in Amerika zijn vierde plaats uit Hongarije, maar deze is mooier. “Het was in Boedepast een iets minder complete vierde plaats dan deze; er kwam meer geluk bij kijken. Hier heb ik helemaal niets fout gedaan.” In Mexico evenmin, waar hij net als in Amerika heel even op de derde plaats rijdt, maar negende wordt.

Gekke race, gewone uitslag

Het verregende weekend in Austin eindigt voor Lewis Hamilton op stralende wijze. De uitslag is business as usual en levert hem zijn derde wereldtitel op. Maar de uitslag zegt niet alles, want de Grand Prix van Amerika is een sensationele race.

Risico als fascinatie

Max Mosley verwierf veel aanzien als de man die auto’s en autosport veiliger maakte, maar zijn naam raakte bezoedeld toen een orgie met vijf vrouwen in de sensatiepers kwam. In zijn autobiografie vertelt hij er openhartig over, net als in dit tweedelige interview. Een boeiend gesprek over Hitler, veiligheid en dames van plezier.

Volksfeest zonder spektakel

De eerste Grand Prix van Mexico sinds 23 jaar is een waar volksfeest, dat helaas niet beloond wordt met een spectaculaire race. Nico Rosberg behaalt zijn eerste overwinning in meer dan vier maanden en herovert de tweede plaats in het WK op Sebastian Vettel, die er een potje van maakt.

De kampioen en zijn idool

Al vanaf zijn jeugd wilde Lewis Hamilton zijn zoals Ayrton Senna. Met zijn derde wereldtitel komt hij op gelijke hoogte met zijn idool. Als je ze naast elkaar zet, zie je twee pure racers, twee trotse wereldsterren. Maar er zijn natuurlijk ook verschillen.

 

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl