Formule 1 nr. 6 is uit!

Max Verstappen en teamgenoot Carlos Sainz verrasten met goede startplaatsen. In de race konden ze er geen vervolg aan geven. Max eindigde net buiten de punten op een elfde plaats. Lees er alles over in Formule 1 nummer 6, met verder nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s.

Een gemiste kans
Max Verstappen noemt zijn goede start het enige positieve van de race. Na een veelbelovend begin eindigt hij de Grand Prix van Spanje als elfde. “Dat ik nu gefinisht ben, is voor mij geen reden voor blijdschap. Dat zou normaal moeten zijn.”

‘We tasten in het duister’
De Renault-motor is dit jaar de achilleshiel van Red Bull en Toro Rosso. De fabrikant werkt hard om het tij te keren, maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. Cyril Abiteboul, managing director van Renault Sport F1, erkent dat er sprake is van onmacht. “Het is een raadsel waarom de betrouwbaarheid ons tot aan deze race zo vaak in de steek heeft gelaten.”

Winnaar op punten
Daniel Ricciardo was de revelatie van 2014. Niet alleen was hij Sebastian Vettel de baas, hij was ook de enige coureur zonder Mercedes die races wist te winnen. Driemaal nog wel. In 2015 zijn zeges nog ver weg. Red Bull en met name Renault hebben het moeilijk, maar Ricciardo blijft onverminderd positief. “Slechte tijden zijn soms goed.”

Ontwikkelingsmodel
Het werk van een ontwikkelingscoureur speelt zich doorgaans achter de schermen af. Zo niet bij Carmen Jorda. Haar voornaamste taak is juist om de camera’s op zich te vestigen in haar charmante Lotus-outfits. Haar ambities reiken echter verder dan die van pk-pin-up.

Een toekomst achter zich
De carrière van Robin Frijns ging als een raket. Hij werd kampioen in de Formule BMW, de Formule Renault 2.0 en de Renault 3.5. Een aantal Formule 1-teams had hem in het vizier. Na twee jaar als testrijder langs de zijlijn te hebben toegekeken, rijdt hij nu in de Blancpain GT Series. Waar ging het mis?

Wolf algauw getemd
Walter Wolf Racing heeft maar drie jaar bestaan, maar leverde wel een prestatie die geen enkel team kon evenaren: Wolf won de eerste Grand Prix waaraan het deelnam. Helaas droogde het succes snel op.

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl