*

Formule 1 nr. 2015-7 is uit!

Redactie

Redactie

28 mei 2015 00:00

Formule 1 nr. 2015-7 is uit!
Formule1

Formule 1 nr. 7 is uit!

Max Verstappen viel op in Monaco: een tweede tijd in de eerste training, strakke inhaalacties in de race, maar helaas ook een klapper. De Nederlander vertelt alles over zijn eerste weekend in het Prinsdom, terwijl uitgebreid geanalyseerd wordt hoe Hamilton een zekere zege tóch door z’n vingers zag glippen. Je leest het allemaal in Formule 1 nummer 7, met verder nog veel meer interviews, achtergronden en natuurlijk de mooiste én meest bijzondere foto’s uit het immer fotogenieke Monaco.

Maximale aandacht
Zo, dat was de eerste serieuze klapper van Max Verstappen in de Formule 1. Na 62 ronden komt er in St. Dévote een hard einde aan zijn eerste Grand Prix van Monaco. Geen punten maar blauwe plekken voor Verstappen, die het hele weekend van zich doet spreken.

Zo verlies je een race
Het hele weekend solliciteert Lewis Hamilton naar de zege in Monaco. Dit is zíjn weekend, dat merk je aan alles. En toch krijgt Nico Rosberg de felicitaties van prins Albert voor zijn derde Monaco-zege op rij. Hoe kon het toch nog misgaan voor Hamilton?

Vijfde blijft het doel
Toro Rosso wil dit seizoen in de top vijf eindigen bij de teams. Een ambitieus doel, zeker met twee rookies als rijders. Maar aan hen ligt het niet, voorlopig gooit de motor roet in het eten. Toch houdt plaatsvervangend technisch directeur Ben Waterhouse vertrouwen. “Wij willen succesvol zijn en Renault ook.”

Alles voor de show
Het zijn allemaal nog maar aanbevelingen, maar als de schijn niet bedriegt staat ons een heel mooie Formule 1-nieuwe stijl te wach­ten. Moet ook wel, want het publiek haakt massaal af en de tv blijft zondagmiddag vaak uit. Dus: 2017, komt dat zien!

Valse start
De Force India VJM08 miste de eerste twee wintertests en is sinds de Grand Prix van Australië nagenoeg hetzelfde gebleven. De opgelopen achterstand hoopt het team goed te maken in de tweede seizoenshelft met de B-spec-auto. In Oostenrijk moet het zover zijn.

Racen als verslaving
Een verslaving: een ander woord heeft hij er niet voor. Tom Coronel is het racen nog lang niet zat. Ja, hij doet het ‘pas’ 26 jaar, zoals hij zelf zegt, en kan zo langzamerhand aardig aanvoelen waar een race of kwalificatie naartoe gaat. Maar hij blijft het avontuur zoeken, en vinden. “Dit is de drug die ik nodig heb.”

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl