*

Formule 1 nr. 2/3 is uit!

Redactie

Redactie

24 januari 2013 11:00

Formule 1 nr. 2/3 is uit!
Formule1

Dat er even geen races zijn, is voor ons geen reden het rustiger aan te doen. Sterker nog, er ligt een lekker dik dubbelnummer voor je klaar. Met onder meer interviews met Sergio Pérez, Nico Rosberg en Paul di Resta, een kijkje achter de schermen bij de wedstrijdleiding en een blik in het verre verleden met een portret Tazio Nuvolari. En natuurlijk nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

‘Ik ben klaar voor de uitdaging’
Sergio Pérez heeft zin in 2013. Zijn transfer van Sauber naar McLaren is veelbesproken en zorgde voor veel onbegrip, want wat moet McLaren met die onervaren Mexicaan? Maar de coureur in kwestie trekt zich er niets van aan. Integendeel: hij is vastbesloten dit jaar al wereldkampioen te worden.

Alles onder controle
Lang vervlogen zijn de dagen dat in de Formule 1 de rondetijden met een stopwatch werden bijgehouden en de regels zo buigzaam waren als het papier waarop ze geschreven stonden. De manier waarop de Formule 1 nu geleid wordt, is minstens zo geavanceerd als de sport zelf. De stewards en hun adviseurs zien alles en moeten alles weten. Wij keken met hen mee.

Geen excuses meer
Toro Rosso begon het seizoen 2012 met twee nieuwe coureurs. Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo doorstonden de toets der kritiek van Red Bull-baas Dieter Mateschitz en mochten blijven. Maar wie van de twee heeft de beste papieren om in 2014 een zitje bij Red Bull Racing te bemachtigen.

Droomauto
Dromen moet je najagen: veel mensen roepen het, slechts weinigen doen het. In het echte leven eindigen dromen vaak in een duf kantoor of achter een troosteloze lopende band. De Belg Noël Roegis bewijst dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken. Dit verhaal gaat over hem en de liefde van zijn leven: een Tyrrell.

Niki Lauda: de computer
In zijn nieuwe boek Pole position portretteert Koen Vergeer de tien grootste wereldkampioenen uit de geschiedenis van de Formule 1. Ware kampioenen leggen de lat steeds hoger, is de visie van Koen. Zij bepalen de koers van de sport. Als voorpublicatie brengen wij een aantal fragmenten uit het hoofdstuk over Niki Lauda. 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/

Lees meer over

Magazine

Gerelateerd