Het nieuweseizoen staat op het punt van beginnen. De laatste auto’s zijn onthuld, de tests zijn achter de rug. Lees alles over de laatste voorbereiding in nummer 4 van Formule 1. Met verder nieuws, achtergronden, interviews en de mooiste foto’s!

 

Sleutelen, schaven, wachten, rekenen

In Jerez werden de eerste 2012-kilometers gemaakt, waarna in twee Barcelona-tests de auto’s voor de eerste GP in Australië geprepareerd werden. Formule 1 keek mee.

 

Man van de lange adem

Jaar na jaar kan Nico Rosberg rekenen op goede rapportcijfers, maar na zes seizoenen wacht de Duitser nog altijd op zijn eerste overwinning. Aan de vooravond van alweer een nieuw seizoen kan hij zich er zelf niet meer druk over maken.

 

Red Bulls nieuwe superster?

Jean-Eric Vergne maakt komend seizoen zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso. Formule 1 sprak met de Fransman aan de vooravond van zijn eerste Grand Prix.

 

Tango Grand Prix

Argentinië wil weer een Grand Prix. In 2014. Er is al begonnen met de bouw van een gloednieuw circuit nabij Buenos Aires. Argentinië en de Formule 1 zijn oude bekenden. Geliefden. Drie keer eerder bloeide de passie op. Tweemaal was het echt raak, gesteund door de politieke omstandigheden, maar vooral omdat een uitzonderlijk coureur het nodige nationale elan wist los te maken. Is dat de cocktail voor een levensvatbare Grand Prix?

 

Trulli’s magere oogst

Van wijn wordt wel gezegd dat die beter wordt met de jaren. Voor Jarno Trulli gaat dat niet op. Net als bij wijn kende zijn carrière goede en slechte jaren en tijden van droogte wisselden af met tijden van overvloed. Zijn abrupte ontslag bij Caterham vormt de bittere nadronk. Terugblik op de sportieve loopbaan van een wijnboer.