Formule 1 nr. 5 is uit!

Max Verstappen kon door aanhoudende motorproblemen in Bahrein geen vervolg geven aan zijn glansoptreden in China. Lewis Hamilton trekt zijn succesreeks wel door, hoewel de dreiging van Ferrari begint toe te nemen. In de GP2 is Stoffel Vandoorne overtuigend begonnen aan zijn titeljacht. Lees er alles over in de nieuwe Formule 1, met verder nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s. En dat allemaal in een fris jasje.

Helaas kunnen we het gerestylede nummer niet zoals gebruikelijk op donderdag, maar pas op zaterdag bij de abonnees krijgen. Onze excuses hiervoor.

Forza Vettel!
Na een mager seizoen 2014 ruilde Sebastian Vettel de vertrouwde omgeving van Red Bull in voor een nieuw avontuur bij Ferrari. Hoewel het hem terugbracht op de hoogste trede van het podium, noemt hij het de moeilijkste beslissing van zijn leven. “Ik had graag advies ingewonnen bij Michael Schumacher, juist omdat het zo’n lastige keuze was.”

Volop in de schijnwerpers
Na een schitterend optreden in China weet Max Verstappen alle schijnwerpers op zich gericht. Er worden vergelijkingen gemaakt met Senna, Schumacher en zelfs Mozart, en er steken al geruchten over transfers de kop. Maar de Grand Prix van Bahrein toont aan dat één zwaluw nog geen zomer maakt.

Achter de schermen bij Sport 1
Na een aarzelende start in 2014 revancheert Sport1 zich als de Formule 1-zender van Nederland. Met Olav Mol op locatie en een uitgebreid programma heeft het de sport omarmd. Over meisjes, gel en een tank: in de studio van Sport1 bij de voor- en nabeschouwing van de Grand Prix van Bahrein.

Stoffel wil de titel
Stoffel Vandoorne laat er in Bahrein geen enkele twijfel over bestaan wat zijn doel is voor 2015 én dat van beschermheer McLaren. Hij opent de jacht op de GP2-titel met een overtuigende zege in de hoofdrace en de tweede plaats in de sprintrace. “Veel beter had niet gekund.”

Ayrtons eerste
Dertig jaar geleden won Ayrton Senna zijn eerste Grand Prix. Op het kletsnatte circuit van Estoril in Portugal reed hij in 1985 van start tot finish aan de leiding. Terug naar die gedenkwaardige dag.

 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/