Weer twee Grands Prix en weer twee verschillende winnaars. Eén vertrouwde naam, Sebastian Vettel, en één nieuwkomer in de lijst met GP-winnaars: Nico Rosberg. Daarnaast spraken we met zijn naamgenoot Nico Hülkenberg en het Nederlandse talent Beitske Visser. Ook blikken we terug op een groot talent uit het verleden, Marcel Albers. En natuurlijk nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

 

Terug aan het front

Een heel jaar lang reed Nico Hülkenberg geen enkele race. Als reserverijder van Force India zat de coureur uit Emmerich zich te verbijten, maar het wachten werd beloond. De Hulk is terug en vastbesloten om de verloren tijd snel in te halen.

 

Belofte ingelost

Nico Rosberg heeft eindelijk zijn eerste Grand Prix-overwinning op zak. Hoewel hij zich al jaren profileert als potentiële winnaar, komt het toch als een verrassing dat het zo vroeg dit seizoen is gelukt. De eerste twee races leverden Mercedes immers slechts één punt op. In China kwam het ware potentieel van de auto aan het licht.

 

Voor altijd coureur 

Hij leek rechtstreeks op weg naar de Formule 1, maar het noodlot besliste anders. Marcel Albers verongelukte twintig jaar geleden tijdens een Formule 3-race in Engeland. Vader Jacques Albers koestert de herinneringen aan zijn zoon: “Ik ben geen gelovig mens, maar ergens is Marcel er nog en hij racet nog steeds.” 

 

Vierde winnaar in vier races

Sebastian Vettel laat in Bahrein zien waarom hij de regerend wereldkampioen Formule 1 is. Voor het eerst sinds India 2011 toont hij de wereld zijn wijsvinger. Hij is bovendien meteen weer leider in de WK-stand. Concurrentie voor Vettel komt verrassend van Lotus-coureurs Räikkönen en Grosjean.

 

Mannen, opgepast

Ze oogt timide, heeft lang blond haar en is nog maar net zeventien. Maar laat je door haar voorkomen niet in de luren leggen. Vergeet Nyck de Vries of Max Verstappen! Nederlands grootste racetalent komt uit Dronten. Haar naam? Beitske Visser.

 

Direct online bestellen? Ga naar www.formule1.nl/edities