De Formule 1-organisatie roept de lokale bevolking van Miami op om een petitie te ondertekenen om de Grand Prix van Miami te steunen. Een buurtgroep probeert namelijk nieuwe plannen voor de race tegen te houden.

Vorige week maakte Liberty Media bekend dat er een principeakkoord is bereikt om in 2021 in Miami een Formule 1-race te organiseren. De plannen voor een Grand Prix in Miami liggen er al langer, maar de lokale bewoners en bedrijven keerden zich fel tegen de plannen om de race in het centrum plaats te laten vinden. In het principeakkoord van afgelopen week werd een andere locatie voorgesteld: het Hard Rock Stadium. Ook op die plannen reageerden de lokale overheid en bewoners negatief tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Lees ook: Formule 1 bereikt principeakkoord met Hard Rock Stadium voor GP Miami in 2021

De Formule 1 is daarop een petitie gestart en heeft een oproep gedaan aan fans om deze te ondertekenen. ”Bedankt voor jouw interesse om de Formule 1 naar Zuid-Florida te halen”, begint de oproep op F1miamigp.com, de website van de mogelijk toekomstige Grand Prix. ”Helaas probeert een buurtgroep de Grand Prix van Miami tegen te houden. Als jij de Formule 1 wil zien bij het Hard Rock Stadium, laat dan de raadsleden van Miami-Dade weten wat de Formule 1 voor jou betekent.”

Bewoners van Miami Garden, waar het stadion ligt, Miami-Dade en de staat Florida kunnen deze voorgeschreven brieven ondertekenen. ”We zouden dom zijn om als gemeenschap de Super Bowl van de autosport de rug toe te keren”, staat er onder andere in die brieven. ”Als fervent fan van de Formule 1 ben ik verheugd om Miami toe te zien treden tot de exclusieve club van steden die het voorrecht hebben om een evenement te organiseren met zo’n wereldwijd bereik en allerlei economische voordelen. Degenen die de sport volgen zijn zich er van bewust dat lawaai slechts een klein probleem vormt, omdat de auto’s onlangs zijn overgestapt naar stille hybride-motoren”, staat er in een andere voorgeschreven brief.