De Grote Prijs van België is tot en met 2018 verzekerd van een plekje op de Formule 1-kalender. Dat berichten de Belgische kranten Nieuwsblad en La Libre.

De twee Belgische publicates beroepen zich daarbij op uitspraken van de Waalse minister van Economie Jean-Claude Marcourt in het Waals Parlement. In antwoord op een vraag van parlementariër Pierre-Yves Jeholet maakte Marcourt duidelijk dat er ’tot en met 2018 wel degelijk een Grand Prix zal plaatsvinden’ op het circuit van Spa-Francorchamps.

“Ik heb de organisator van de race in Spa toestemming gegeven om de verlenging van het contract vast te leggen”, wordt Marcourt verder geciteerd door Nieuwsblad. De overeenkomst tussen de organisatie achter de race op het circuit in de Ardennen en Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone liep aanvankelijk tot en met 2015, maar een contractverlenging lijkt nu dus slechts een formaliteit.

Volgens Marcourt hoeft er verder niet in het circuit geïnvesteerd te worden aangezien de baan en infrastructuur aan de laatste FIA-eisen voldoen. Wel heeft het Waals Gewest op last van het parlement opnieuw ‘vers kapitaal’ moeten bijleggen, zo meldt Nieuwsblad.

De race op Spa-Francorchamps is immers nog altijd niet winstgevend. In 2014 was er sprake van een verlies van zeven miljoen euro, maar volgens de minister ‘rechtvaardigen de positieve economische effecten op de regio dit verlies’.