Juan Manuel Correa, de Formule 2-coureur die betrokken was bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert in Spa-Francorchamps, ligt nog altijd in een kunstmatige coma. De toestand van de in Ecuador geboren Amerikaan is lichtelijk verbeterd, maar hij moet nog altijd aan de beademingsmachine blijven en zijn beenbreuken zijn nog een grote zorg. 

De familie van Correa heeft in een verklaring laten weten dat de coureur nog altijd op de intensive care-afdeling in een kunstmatige coma ligt. ”Hoewel zijn longen geleidelijk zijn hersteld, worden zijn ademhalingsfuncties nog steeds ondersteund door ECMO en beademingsapparatuur.”

Correa brak bij de zware crash allebei zijn benen, en liep ook rugletsel op. Hij werd succesvol geopereerd aan zijn benen, maar er zullen nog meer operaties nodig zijn. ”Juan Manuel’s beenblessures blijven een grote zorg. Hij zal direct geopereerd worden wanneer zijn longen in staat zijn om deze procedure te doorstaan.” De familie sluit de verklaring af door te vermelden dat er meer informatie naar buiten zal komen, als deze beschikbaar is.

De 20-jarige Correa crashte tijdens de Formule 2-feature race in Spa-Francorchamps op volle snelheid tegen Anthoine Hubert. De Fransman moest bovenaan de Raidillon Giuliano Alesi ontwijken, die in een spin terecht kwam. Hubert kwam daardoor in de bandenstapel terecht. De Fransman kwam daarna terug op de geasfalteerde uitloopstrook, waar Correa op volle snelheid geen kans had om Hubert te ontwijken. De 22-jarige Hubert overleed aan zijn verwondingen. De auto van Giuliano Alesi is door de Belgische autoriteiten in beslag genomen voor het onderzoek dat naar het ongeval loopt.

Lees ook: Formule 2-coureur Correa in kritieke ‘maar stabiele’ toestand door nieuwe complicaties