Hoewel de tweede coureur nog even onbekend blijft, heeft Force India de nieuwe VMJ06 gepresenteerd.

Tijdens de presentatie liet de al wel aangestelde Paul di Resta weten dat ‘regelmaat’ komend seizoen het sleutelwoord is bij Force India. Na een wisselvallig 2012, waarin hij het met een wispelturige bolide te stellen had, hopen de Schot en zijn team nu op meer consistentie.

“Het is lastig om nu al concrete doelen te stellen, aangezien ik nog geen meter in de auto gereden heb, maar regelmaat is waar het om draait”, verklaart Di Resta. “Dat is waar we ons op concentreren.”

“We hebben een auto nodig waarmee we het telkens tot Q3 van de kwalificatie kunnen redden”, vervolgt de coureur. “Ik hoop dan ook dat de VJM06 wat beter af te stellen is dan zijn voorganger, want dat zal ons zeker helpen om het goed te doen in de kwalificatie en – als gevolg daarvan – ook in de races goede resultaten te boeken.”

Volgens technisch directeur Andrew Green is Force India halverwege afgelopen seizoen opgehouden met het ontwikkelen van de auto. Het team heeft met name gelet op de bandenslijtage afgelopen seizoen, zegt hij. De getrapte neus is verdwenen ten opzichte van de 2012-auto. Of ze net zoals Ferrari en McLaren verstoppertje spelen of niet, moet later blijken.

Wie Di Resta’s teamgenoot wordt, is zoals gezegd nog altijd niet bekend. Het enige dat adjunct-teambaas Robert Fernley er tijdens de presentatie – waar teambaas en eigenaar Vijay Mallya ogenschijnlijk niet bij was – kwijt wilde, was dat ‘er nog over nagedacht wordt’.

Officiële foto’s vind je onder het bericht.