Zoals in de lijn der verwachtingen vertoont ook de nieuwe Toro Rosso weinig cosmetische veranderingen. Het team presenteerde de nieuwe STR8 in de pitstraat van circuit Jerez.

Het team is afgestapt van de getrapte neus en heeft nu een spits aflopende, hoge neus. Het design van de auto is haast identiek aan de 2012-auto. Het is de eerste auto van de hand van James Key. De Brit was tot vorig jaar februari nog werkzaam bij Sauber en versterkte vanaf september Toro Rosso. Het is alweer de achtste auto van de in Italië gevestigde renstal, dat eind 2005 Minardi overnam.

Teambaas Frans Tost mikt voor komend seizoen op een plek in de top zes om de constructeursstrijd. Vorig jaar behaalden Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne gezamenlijk 26 WK-punten, 15 minder dan in 2011. Het rijdersduo voor komend seizoen is hetzelfde.

Key: “Ik heb nog redelijk wat kunnen bijdragen aan de 2013-auto, hoewel ze natuurlijk al redelijk ver gevorderd waren toen ik in september bij het team kwam. We hebben ook niet de luxe om het een jaar rustig aan te kunnen doen. We moeten blijven doorontwikkelen, ook al ligt er veel focus op 2014. De auto zoals die er nu is, zal gedurende het seizoen natuurlijk nog veel geüpdatet worden.”

Meer foto’s vind je onder het bericht.