Lotus heeft vanmorgen rond acht uur zijn officiele terugkeer als Formule 1-team gemaakt. De Lotus T127 draaide in handen van Fairuz Fauzy zijn eerste testronden op het circuit van Jerez.Onder toeziend oog van ontwerper Mike Gascoyne, coureur Heikki Kovalainen én Formule 1.nl stuurde Fauzy de fraaie groen/gele Lotus om iets over acht vanmorgen de baan op.

Fauzy reed een aantal korte runs en bleef daarbij steken op een rondetijd die ongeveer vier seconden boven die van snelste man Felipe Massa lag. Volgens het team rapporteerde Fauzy geen problemen en is al na de eerste run begonnen met afstelwerk aan de T127.

Ook in de rest van de ochtend ging het uitstekend met Lotus. Ondanks de wisselende weersomstandigheden – harde regen en zon wisselen elkaar af in Jerez – staat Fauzy zelden langer dan een kwartier in de Lotus-pitbox.

Inmiddels – we schrijven half twaalf in de ochtend – heeft de Maleisische testrijder van Lotus al 23 ronden afgelegd. Zijn snelste ronde was 1:35.777, ongeveer zes seconden achter Sebastian Vettel die in een droog moment de beste tijd tot nu toe heeft geklokt.

Dit staat in schril contract met die andere debutant, Virgin Racing, die zich de hele dag nog niet heeft laten zien.

Morgen en vrijdag wordt het stuur van de Lotus T127 overgenomen door Heikki Kovalainen. Jarno Trulli rijdt alleen zaterdag.

Bekijk [xlink formule1.nl/fotoalbums.php?pid=29&sei=35&fid=550}hier{xlink] het fotoalbum.

MB