Bruno Senna baalde na zijn uitschakeling in de tweede kwalificatie. Volgens hem kon het stukken beter eindigen. “Ik maakte een fout in mijn laatste ronde en dat kostte veel tijd.”

De Renault-coureur start daarom morgen slechts als veertiende: twee plaatsen achter teamgenoot Vitaly Petrov. “We namen een gok door maar een snelle ronde te rijden”, vervolgt Senna. “Helaas kwam ik niet op de positie terecht die ik voor ogen had. Ik had absoluut als elfde kunnen eindigen.”

“Het positieve is dat mijn zachte banden nu minder meters hebben gemaakt. Dat zorgt voor een voordeel. Hopelijk tast de slechte kwalificatie mijn race morgen niet teveel aan. Ik kijk uit naar de race. Het is gaaf om hier te racen en ik ga mijn best doen.”

Petrov haalde naar eigen zeggen met de twaalfde plaats het hoogst haalbare. “We hadden een moeilijke start van het weekend dankzij een aantal mechanische problemen. Eerlijk gezegd hebben we net het hoogst haalbare binnengesleept. We verwachtten geen wonderen en ik ben daarom wel blij met de twaalfde plaats.”

“We weten dat het lastig is om op dit circuit een competitieve tijd te klokken. Morgen wordt een veeleisende dag. Iedereen zegt dat de bandenslijtage hier mee valt maar daar ben ik nog niet zo zeker van. Het gaat een grote rol spelen.”