Robin Frijns mag vandaag een extra dag testen op het circuit de Catalunya in Barcelona bij het GP2 team Trident Racing. Met een goede test en een derde tijd was het Italiaanse team ‘erg in haar nopjes’ over de werkzaamheden van de test- en reserverijder van het Sauber F1 Team.

Tijdens de test stond Frijns gisteren lange tijd bovenaan. Pas in de slotfase moest hij twee rijders voor zich dulden. “We hebben hard gewerkt aan de set-up en ik kon erin de slotfase een goede ronde uitpersen”, vertelt Frijns. “Helaas kwamen er nog twee overheen, maar zij gingen ook later uit op nieuwe banden.”

De dag begon gisteren met een hoop regen en een natte baan. In de loop van de middag werd het droger. Frijns vervolgt: “Het was vandaag een wisselvallige dag, maar we hebben hard aan de set-up gewerkt. Dat leverde een goede tijd op.”

Vandaag heeft Frijns tijd om verder aan de auto te werken. “Ik ben tevreden over de balans van de auto maar het is nog niet perfect.” Het management van de Limburger is druk bezig om de GP2-test nog een dag te verlengen. Ook de andere Nederlandse deelnemer eindigde gisteren in de toptien, Daniël de Jong besloot de dag op de achtste plaats voor het Nederlandse MP Motorsport.