VKV City Racing Rotterdam begint steeds meer vorm te krijgen. Giedo van der Garde is de absolute publiekstrekker. Maar Robin Frijns – in de Formule Renault 3.5 van Fortec Motorsport – is zeer zeker ook de moeite van het kijken waard.

De komst van Robin Frijns naar Rotterdam was al bekend. De grote vraag was echter waarin hij zich zou vervoeren. Het bedrijf PipeLife heeft geregeld dat hij zondag 18 augustus kan rijden in de Formule Renault 3.5 van Fortec Motorsport, het team waarmee de Limburger in 2012 kampioen werd.

Frijns is naast Giedo van der Garde en Jos en Max Verstappen één van de hoofdrolspelers op het autosportspektakel, ook gezien zijn status als test- en reservecoureur bij het Sauber F1 Team.

Fortec Motorsport

Samen met organisator Rotterdam Racing en Pipelife werd contact gelegd met Fortec Motorsport. Het Engelse team bleek graag bereid mee te werken, waardoor Robin Frijns komende zondag in zijn ‘eigen’ Formule WSR 3.5-bolide in Rotterdam zijn stuurkunsten mag vertonen. Het merk Pipelife zal prominent te zien zijn op de auto als dank voor het mede mogelijk maken van de overtocht van het team uit Engeland.

18 augustus

Organisator Robert Heilbron: “Dat Robin Frijns naar Rotterdam komt was al mooi, maar dat hij zijn demo ook in zijn kampioensauto gaat doen is helemaal perfect. Grote dank aan onze partner Pipelife dat ze hier zo snel aan mee wilde werken. Het is ook weer een top formule-auto met Nederlands talent in het programma erbij. Dat is waar ons publiek graag voor komt.”