Robin Frijns is volgend jaar de test- en reserverijder van Sauber. De Nederlander is erg blij dat hij uitgerekend bij de Zwitserse renstal een contract heeft ondertekend. “Dit team heeft in het verleden bewezen jong talent de kans te geven.”

Sauber volgde Frijns al langere tijd en liet hem begin deze maand een dag testen tijdens de talententestweek in Abu Dhabi. Daar liet hij volgens teambaas Monisha Kaltenborn een goede indruk achter, met dit contract als resultaat.

“Ik ben verheugd over deze deal met Sauber”, aldus Frijns.“Het is mooi dat ik op basis van mijn talent de kans krijg en op deze manier in de Formule 1 terecht ben gekomen. Dit team heeft in het verleden bewezen jong talent de kans te geven.”

De World Series-kampioen wordt langzaam gebracht door Sauber. “In deze rol van reserve- en testrijder kan ik alles leren wat met de Formule 1 te maken heeft. Ik wil alles in het werk stellen om een goede samenwerking met Sauber neer te zetten. Op deze manier kan ik me goed ontwikkelen en leren hoe het er in de F1 aan toe gaat. Ik ben teambaas Monisha Kaltenborn en Peter Sauber dan ook zeer dankbaar voor deze kans.”

Kaltenborn gelooft in de talenten van Frijns. “Nu we toezien op zijn carrière kunnen we beter zien wat hij in zijn mars heeft. We gaan hem zorgvuldig naar de Formule 1 begeleiden. Dat is een lange weg, maar Robin heeft de kwaliteiten om dat succesvol te doorstaan”, aldus de teambaas over de 21-jarige Maastrichtenaar.