Robin Frijns rijdt ook in 2019 in de DTM met Audi. De Limburger maakt zich op voor zijn tweede DTM-seizoen, dat hij combineert met zijn activiteiten in de Formule E.

Audi treedt volgend jaar met zes fabrieksauto’s aan in het vernieuwde DTM-kampioenschap. Frijns krijgt Loïc Duval, Jamie Green, Nico Müller, René Rast en Mike Rockenfeller als merkgenoten. “Naar mijn mening zijn dit de juiste zes voor Audi”, stelt Audi Motorsport-baas Dieter Gass. “Ze hebben allemaal het potentieel om voor de DTM-titel te strijden.”

In zijn debuutjaar haalde Frijns twee keer het podium. © Audi.

Frijns (27) maakte dit jaar zijn debuut in de DTM. Hij eindigde daarbij als dertiende in het kampioenschap en scoorde twee keer een podium. “Ik ben erg blij om aan te kondigen dat ik terug ben in de DTM in 2019”, meldt hij op sociale media. “Ik kan niet wachten om weer in die monsterachtige auto te rijden. Hoe meer vermogen, hoe leuker. Ik ben weer terug bij Team Abt met mijn vriend Nico Müller als teamgenoot.”

De DTM gaat in 2019 een nieuw tijdperk in. Mercedes is afgezwaaid als constructeur, terwijl Aston Martin zijn intrede maakt. Bovendien zijn de auto’s gemodificeerd volgens het zogenaamde Class One-reglement en zijn de motoren krachtiger. Audi kiest daarom voor zes ervaren coureurs. “In het verleden wisselden we het team van tijd tot tijd”, aldus Gass. “Maar de huidige coureurs vullen elkaar perfect aan, dus we zien geen mogelijkheid om dat te verbeteren.”

Frijns zal het DTM-kampioenschap combineren met zijn races in de Formule E, waar hij rijdt voor Envision Virgin Racing. De kalenders van de DTM en de Formule E vertonen geen overlap, waardoor hij beide kampioenschappen volledig kan rijden. Het Formule E-seizoen is net begonnen: bij de openingsronde in Saudi-Arabië finishte Frijns als twaalfde.

Lees ook: Rentree Frijns in Formule E vol hobbels