Robin Frijns maakt de World Series by Renault voor ons Nederlanders ook een zeer interessante klasse. Tijdens de collectieve test op Paul Ricard hield hij verschillende grote namen achter zich.

 

Het 20-jarig talent uit Limburg was op beide dagen van de tweedaagse testsessie het snelst. Op dag één waren er in de ochtend weliswaar problemen, in de middag kon Frijns er eens goed voor gaan zitten, om uiteindelijk zijn naam voor die van namen als Sam Bird en Jules Bianchi terug te vinden.

 

“Het seizoen 2012 kent het sterkste deelnemersveld uit de geschiedenis van de klasse”, aldus Frijns. “Dat ik dan als rookie de tijdenlijsten aanvoer, is even mooi als onverwacht. De auto is een grote stap ten opzichte van de Formule Renault 2.0 waar ik vorig jaar in reed. Maar als ik vertrouwen heb in de auto ga ik hard.”

 

Op dag twee deed hij het allemaal nog eens dunnetjes over. De regerend Eurocup Formule Renault 2.0 kampioen kon dan ook niet anders dan tevreden zijn: “De auto is goed, het weer hier is goed en ik heb weer een nieuw favoriet circuit op mijn lijstje staan.”