Manor is stroef begonnen aan het Russische Grand Prix-weekend. In beide trainingen eindigden de oranje-blauwe bolides op de twintigste en eenentwintigste plaats.

In de ochtend was Pascal Wehrlein de snellere coureur van de twee Manor-teamgenoten, in de middag viel die eer te beurt aan Rio Haryanto. Die laatste zag tijdens VT1 veel tijd verloren gaan vanwege een probleem met het stuurhuis van de MR05: “Daardoor verloren we een uur, maar gelukkig konden we dankzij goed werk van de monteurs aan het eind van de training nog even naar buiten.”

“Al met al hebben hebben we alsnog enkele goede runs met zowel veel als weinig brandstof gereden. De snelheid was redelijk, maar om dichterbij de rest te komen, moeten we ons toch nog aanzienlijk verbeteren.”

Wehrlein
De Duitser Pascal Wehrlein klaagt aan het eind van de dag vooral over een gebrek aan grip op de baan: “Daar hadden we erg veel last van. Gelukkig komt er naarmate het weekend vordert meer rubber op de baan te liggen, waardoor we ons hopelijk iets of wat kunnen verbeteren.”

“Vanavond zullen we met het team eens goed naar de data kijken om erachter te komen hoe we morgen in ieder geval een betere dag kunnen hebben dan vandaag.”