Mark Gallagher heeft zijn functie als autosportdirecteur bij motorfabrikant Cosworth neergelegd. Hij wordt opgevolgd door Kim Spearman.

Het vertrek van Gallagher komt vrij onverwacht. Na eerder voor Pacific, Jordan, Lola en Red Bull Racing te hebben gewerkt, trad hij in 2009 in dienst van Cosworth om de Formule 1-tak uit te breiden. Hoewel dat goed is gelukt, wil hij zich nu richten op andere activiteiten.

“Het is een voorrecht geweest om bij Cosworth te werken met bijzonder getalenteerde mensen”, zegt Gallagher. “Volgend jaar ben ik dertig jaar werkzaam in de autosport en ik heb nog een aantal ambities die ik wil verwezenlijken. Daarom is het tijd om nu verder te kijken.”

Gallagher gaat zich nu onder meer nadrukkelijker bemoeien met zijn eigen renstal Status Grand Prix dat momenteel actief is in de GP3 Series. In 2009 sleepte het team van Gallagher, en zijn zakenpartners Teddy Yip en David Kennedy, de A1GP-titel in de wacht.

Zijn taken voor Cosworth worden met onmiddellijke ingang overgenomen door Kim Spearman. “We hebben gelukkig genoeg sterkte en diepte in huis om dit verlies op te vangen”, aldus een Cosworth-woordvoerder tegenover Autosport. “Kim werkt al 24 jaar voor ons en hij heeft enorm veel technische en organisatorische kennis en ervaring. Voor onze klanten verandert dus niets.”