De seizoensopener in Australië bracht Lotus niet waar het op had gehoopt. Technisch directeur Mike Gascoyne rekent erop dat het in Maleisië beter gaat.

“We zijn met gemengde gevoelens uit Australië vertrokken”, zegt Gascoyne. “Heikki Kovalainen reed in de beginfase goede rondetijden en ook Jarno Trulli’s racetempo zat in de buurt van wat we in het voorseizoen hebben laten zien. Daarentegen hadden we het hele weekend moeite met de banden en nog wat kleine problemen.”

Kovalainen viel na nog geen twintig ronden uit met een waterlek, terwijl Trulli de finish wel haalde, maar alleen de Virgin van Jérôme d’Ambrosio achter zich hield. Terwijl Lotus juist had gehoopt dit seizoen de aansluiting met het middenveld te vinden. Volgens Gascoyne is het echter te vroeg om te zeggen dat het in die opzet heeft gefaald.

“De condities in Sepang zouden ons beter moeten liggen”, verklaart Gascoyne. “De hogere temperaturen helpen ons om het ware potentieel van de auto te tonen. De layout van het circuit heeft veel overeenkomsten met Barcelona, relatief veel downforce en een goede mix van langzame en snelle bochten, en ik denk dat we daar meer uit kunnen halen dan in Melbourne het geval was.”