Pierre Gasly is zeer positief gestemd over de updates die AlphaTauri naar Frankrijk heeft meegenomen. De thuisheld heeft daardoor hoge verwachtingen voor de kwalificatie: “We gaan voor Q3, 100 procent.”

AlphaTauri heeft na een aantal moeizame races een flink updatepakket meegenomen naar Frankrijk. Deze moeten ervoor zorgen dat het team weer constant meedoet om de punten, waar dat de afgelopen races niet het geval was.

Op vrijdag werden de nieuwe updates getest en die lieten een positieve vooruitgang zien. Gasly noteerde de vijfde en zevende tijd terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda wat meer worstelde. Hij kreeg het updatepakket pas in de tweede vrije training en noteerde slechts de veertiende tijd.

Lees ook: AlphaTauri-coureurs rekenen op ‘echte prestatieverbetering’ door updates

Gasly is in ieder geval enthousiast over het updatepakket en heeft hoge verwachtingen voor de kwalificatie. “We gaan voor Q3, 100 procent”, durft Gasly de weddenschap wel aan. “De vijfde tijd in de ochtend en zevende in de middag, we hebben dus duidelijk wat snelheid gevonden en dat is positief.”

“We hebben veel data door te spitten om te begrijpen wat dit precies heeft opgeleverd”, vervolgt Gasly. “Maar het is over het algemeen een positieve verbetering. We lijken zeker wat meer performance te hebben ten opzichte van de rest dus hopelijk kunnen we er nog meer uit halen”, aldus de Fransman.

De snelheid zit er nu weer goed in bij AlphaTauri, maar Gasly verwacht dat de bandenslijtage nog een uitdaging zal vormen. “Het was behoorlijk slecht, maar ik denk dat het hetzelfde zal zijn voor de rest”, zegt Gasly. “Maar dat is wat ons te wachten staat. Het wordt extreem heet op zondag dus de banden zullen lijden. De auto’s zullen lijden. Het positieve is dat ik me fysiek in orde voelde. En ik geniet ervan om hier te rijden, het is een bijzonder gevoel om je thuisrace te rijden en alle steun te hebben”, besluit de Fransman.