Pierre Gasly en Yuki Tsunoda verwachten dat de grote update die AlphaTauri met zich meeneemt naar Frankrijk voor een ‘echte prestatieverbetering’ zal zorgen. De coureurs hopen daarmee weer steviger in het middenveld te staan dan tot nu toe het geval is geweest.

Het is voor AlphaTauri allesbehalve een geweldig seizoen. Het team staat na de eerste elf races van 2022 op de achtste plaats bij de constructeurs met slechts 27 punten. Ter vergelijking: vorig jaar behaalde het team in de eerste elf races maar liefst 68 punten. De AT03 heeft flink wat updates nodig om weer op dat niveau te komen. De eerste echte updates arriveren dit weekend voor de Franse Grand Prix en Pierre Gasly en Yuki Tsunoda verwachten er veel van.

“Het gaat vooral om updates aan de aerodynamische kant van de bolide en deze zouden een echte prestatieverbetering moeten opleveren, ik kan dus niet wachten om deze te testen op Paul Ricard”, zegt Gasly, die hoopt dat de updates ervoor zorgen dat AlphaTauri weer om de punten kan strijden.

Lees ook: Gasly: ‘AlphaTauri heeft grote reset nodig na puntloze races’

Het wordt voor Gasly – die hier zijn thuisrace rijdt – een druk weekend. “Het is een speciaal weekend, dit jaar al helemaal omdat er wat twijfels zijn over de toekomst van de Franse Grand Prix. We weten niet of deze volgend jaar op de kalender blijft, dus ik wil van het moment genieten en dit delen met al mijn fans. Het sfeertje zal goed zijn en ik hoop dat we goed genoeg kunnen presteren om een goed resultaat te leveren in het bijzijn van het Franse publiek”, aldus Gasly.

Tsunoda hoopt op meer consistentie

Tsunoda weet uit ervaring dat het op Paul Ricard van belang is om de auto zo af te stellen dat deze goed presteert in de middelsnelle bochten. “Het kan behoorlijk tricky zijn omdat je een lang recht stuk hebt, maar ook langzame en middelsnelle bochten hebt aan het einde van de eerste en laatste sector. Normaliter zou dit onze zwakke punten blootleggen, maar we zullen updates meenemen dus hopelijk zal dat niet meer het geval zijn.”

Lees ook: Tsunoda maakt ‘goede kans’ op langer verblijf bij AlphaTauri: ‘Maar hij moet blijven presteren’

Tsunoda vindt dat het tijd is voor AlphaTauri om weer constant mee te doen om een plek in Q3. “Dat maakt het makkelijker om op zondag punten te scoren”, weet de Japanner. “We zijn voor een groot updatepakket gegaan in plaats van allemaal kleine updates.”

De nieuwe update, zo laat hij weten, moet ervoor zorgen dat de AT03 beter presteert in de middelsnelle en snelle bochten. “Daar waren we behoorlijk zwak”, legt hij uit. “Hopelijk levert het ons meer consistentie op en kunnen we weer meestrijden aan de top van het middenveld”, aldus de AlphaTauri-coureur.